22 augusti 2015

Dagens fråga: Tecken på jul?

Det är nu slutet av  augusti. Sensommar. Tokvarmt. Klarblå himmel och tankarna på julen borde vara lika med noll. För 8 månader sedan var det två dagar kvar till julafton. Det är ännu en tid kvar innan julsakerna ska tas fram, men visst har ni - liksom jag - små, små tecken utspridda i era hus och rum som påminner oss om vår favorittid på året?


Här kommer mina:
- en stor glasburk med pepparkakor i köket
- en fluffig vit fårpäls i Min fotölj och en riktigt härlig tomtelykta bredvid (de funkar förvisso att ha dem framme året om, men jag tycker ändå att det räknas in)
- en hög med ihopvikta juliga kuddfodral och filtar (de råkade bara hamna där när vi flyttade in i radhuset i April och sedan dess har de legat där....)
- en adventsstjärna som jag helt plötsligt hittade i en bortglömd kartong
- alla julböcker i bokhyllan (tidningarna ligger undanstoppade)
- och så till sist finns det en massa juliga ljus bland alla "vanliga" värmeljus och stearinljus (det luktar helt fantastiskt gott när man öppnar skåpet!) 

Så det var mina, vad har ni för tecken hemma hos er?

Update: Marie påminde mig - det finns ju givetvis en massa glögg kvar i skåpen också ;)

5 kommentarer:

 1. Hmm.... alla böcker och tidningar måste jag säga i så fall!

  Kul att du startat upp igen :)

  SvaraRadera
 2. Jultidningarna ligger kvar i tidningskorgen, ett par oöppnade undanstoppade glöggflaskor, julpapper i klädkammaren samt några tidigt inhandlade julklappar.

  SvaraRadera
 3. En flaska glögg i skafferiet, julkokböckerna ligger på mikron i köket (de hamnade där när jag flyttade i februari), en plåtburk med texten och innehållet "Juleljus" i bokhyllan i vardagsrummet, min "julbok" ståendes på skrivbordet (för planering), juldoftande Yankee Candle-produkter i nedersta skrivbordslådan (gissa om jag gillar att öppna den!), två ihopvikta bordstabletter jag fyndat på second hand till jul samt julklappspapper ståendes i en hink bredvid skrivbordet (tillsammans med andra presentpapper) :D

  SvaraRadera
 4. Hm de röda ljuset från ikea som doftar pepparkaka, tar fram och luktar på de ibland

  SvaraRadera
 5. Ja du, det var så många så att de fick ett helt eget inlägg på min blogg, kika gärna in :)

  http://julifjallen.blogspot.se

  SvaraRadera