TIPS! Jag tog bort sockret och la till russin i degen när jag bakade. Då blev sconsen saftiga och söta, utan en massa onödigt socker.
Pepparkaksscones
En stor kaka, lagom för 2
1,5 dl mjölk
50 gram smör – ej flytande!
(0,25 dl strösocker)
1 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
0,5 krdm malen kryddnejlika
lite salt
russin
1. Börja med att blanda alla torra ingredienser - vetemjöl, socker, havregryn, bakpulver och alla kryddor i en bunke.
2. Fördela sedan ner det rumsvarma smöret i de torra ingredienserna med händerna. Häll sedan ner mjölken och rör tills du får ihop en fin deg.
3. Tryck eller kavla ut degen på ett bakplåtspapper eller en smord plåt, känns den kladdig så ta lite mer mjöl. Strö över lite kanel på den färdiga kakan och grädda den sedan i ungefär 10 minuter på 250 grader.
2. Fördela sedan ner det rumsvarma smöret i de torra ingredienserna med händerna. Häll sedan ner mjölken och rör tills du får ihop en fin deg.
3. Tryck eller kavla ut degen på ett bakplåtspapper eller en smord plåt, känns den kladdig så ta lite mer mjöl. Strö över lite kanel på den färdiga kakan och grädda den sedan i ungefär 10 minuter på 250 grader.
Servera direkt med smör, ost och kanske lite glögg?
4 kommentarer:
Vilken fin bild och vad gott det ser ut!
Svar: Jasså, så du känner till Thuns? Bor du i närheten då kanske? :)
Mmm.. låter och ser gott ut :)
Ser mumsigt ut!
Skicka en kommentar