30 september 2011

Aladdin Dark Edition

"Aladdin sätter guldkant på Julen 2011 för de som älskar mörk choklad.

Marabou har lyssna på konsumenterna och lanserar till vintern en Aladdin ask med praliner av mörk choklad fyllda med apelsintryffel, jordgubbscreme, crème brulee, mjuk toffee, cappuccino nougat, mjuk kola med nötter, nötnougat och vanilj crème" - Marabou


 

Hur gott låter inte det då? Jag är en riktig sucker för mörk choklad, den tillfredställer en på ett helt annat sätt än ljus choklad gör. Mörk choklad är - ta några bitar och njut, sen är det klart. Ljus choklad är mer - ta en bit, och en till och en till och bara en till och en till skadar ju inte, zuup så är hela 200 gramschokladkakan slut.

Fast jag är ändå lite tveksam till det hela... Alla de gamla goda klassikerna som man växt upp med, trillingnöten till exempel, det känns ju inte som en "riktigt" jul utan dem. Lösningen får kanske bli att köpa en av varje? En vanlig ask och en med mörk choklad?

Det låter helt sjukt när man sitter och talar om det. "Ingen jul utan Aladdinasken!" Som om hela julens stämning och känsla baseras på en chokladask. Egentligen lägger jag nog hellre de pengarna på något vettigare än halvdyr choklad. Till exempel egengjorda praliner som säkert smakar minst lika gott och innehåller mycket, mycket mindre konstigheter. Eller så skänker jag bara bort pengarna som asken skulle ha kostat. Kan garantera att det känns mycket bättre i själen!

Men, hur som helst nu till min fråga till er:
Vilken av askarna föredrar ni?
Paradis (ljusa praliner)  
Aladdin (mix av ljusa och mörka praliner)
Aladdin Dark Edition (mörka praliner)

4 kommentarer:

Jul i Laloland sa...

Åh roligt!
Jag tänker lite såhär: Den ena asken behöver inte utesluta den andra!
Alltså kommer jag köpa en Dark och en gammal hederlig Paradis (som är favoriten).
Det jag längtar efter är ändå när Marabou ska göra en ask praliner med smaker från deras chokladkakor.

Anonym sa...

Hej Therese, såg att du gillar det där med tävlingar, vill därför bjuda in dig till vår första.. En enkel Te-tävling som du hittar här http://julblogg.wordpress.com/2011/10/01/tavlings-dags/
Gillar du vad du ser skulle vi kunna fixa några andra priser som du får göra en tävling på själv.
Titta in så får du se.
Ha en bra helg
Thorgun

TinaGustafsson.com sa...

Jag har aldrig varit riktigt förtjust i Aladdinasken men denna lät riktigt smarrig så jag kommer nog köpa den!

Tack för tipset!!!

Amandas jul sa...

Ja älskar mörk choklad så jag tror absolut att detta kommer bli en hit! Men som du säger så måste man nog ha en ask med ljus choklad också :)