16 augusti 2015

16 augusti 2015

En ny härlig julsäsongen står inför dörren. Eller ja, snart i alla fall! Först ska vi ta oss an hösten (härligt!!) och den plötsliga sommaren som dök upp helt oväntat. Så innan vi gottar ner oss helt i jul och vinter har vi en massa andra härliga saker att kunna få njuta av.

Enligt mig börjar hösten officiellt i september, men jag kan förstå och till viss del hålla med alla som säger att hösten börjar nu i augusti. När skolan börjar, man återgår till jobbet och hela den nystarten och nytändningen som kommer vid den här tiden på året. Och sen får vi inte glömma att se till den meteorologiska hösten också! Alltså finns det tre sorters höst. Vi har höstmånadens inträde (september-november), psykiska hösten (nystart, skola, jobb - som ett nytt år helt enkelt) och så den meteorologiska hösten (om dygnsmedeltemperaturen ligger under 9,9 grader i mer än 5 dygn).

Det betyder alltså att ett kriterier av tre är uppnådda och att det bara är att njuta på av sommaren ett tag till. I dag bär det av på födelsedagsfirande av min lillasyster (20 år blir hon!!!) och näsa fredag ska vi till Grönan för att köra femkamp, lyssna på Tomas Ledin och krama ut det sista av denna sommar. Ladda upp inför vad som komma skall!

 Hoppas ni har det bra i sommarvärmen och att ni kan njuta, trots att vi alla bara väntar och längtar efter den bästa tiden på året - julen!


Inga kommentarer: