19 september 2014

Att njuta av lite höst också

Precis lagom till att sommaren tog slut blev vi (nästan) klara med vår balkong. Tyvärr hann vi alltså inte njuta särskilt länga av varma sommardagar och sköna kvällar där. I och för sig har vi inte bott hemma så mycket i sommar och när vi väl har vart hemma har vi nästan bara jobbat hela tiden. Men några mysiga kvällar (och finfina efterpärlor som pågått fram till morgonkvisten!) har vi kalla fall hunnit med. Och bara för att det börjar blåsa kyligare vindar utanför knuten och regnet piskar mot backen så betyder ju inte det att man måste sluta sitta ute - om man har turen att ha en inglasad balkong som vi!

Där ute kommer vi spendera mycket tid även nu i höst. En filt, lite tända ljus och en stor kopp kaffe är allt man behöver när det börjar rugga till sig där utanför. Ryser av bara tanken och lite längtar hem  och ut när jag tänker på det...

Men, innan den där mysiga höstkänslan kan infinna sig helt, är det några detaljer som måste rättas till. De somriga och pastellfärgade kuddarna och ljusen ska bytas ut mot mer passande kulörer och texturer. Fårskinnet ska få följa med ut och likaså en stor mysig filt. Palmväxten och hortensian ska få komma in i värmen och bytas ut mot en massa härlig ljung i fina zinkkrukor. Mossa, kottar, pinnar och lite härliga (och underbart goda!) äpplen från svärmor's trädgård ska också få vara med och klä in balkongen i en höstskrud. Tror nog att det mycket möjligt kommer bli min absoluta favoritplats nu i höst.

Men nu är det fredag och inte långt kvar tills det äntligen är dags att ta helg. Storhandling är på gång och sedan är det balkongpyssel som gäller! Killen får fixa maten, Bo Kaspers Orkester får stå för underhållningen och ett glas rödvin för njutningen. Egentligen hade jag gärna lyssnat på julsånger, men det är inte riktigt dags ännu känner jag, snart så.

Hopps ni får en fortsatt trevlig fredag och en trevlig helg! Minst ett till nytt och JULIGT inlägg kommer dyka upp nu i helgen. Kram

Thereses jul

Inga kommentarer: