1 september 2014

Första september

Och så, September. Välkommen hit och välkommen hem älskade du!

Jag är ju inte den första att säga det (men herregud vilken "hets" det har blivit med att överösa alla i sin omgivning med det faktum att man älskar hösten!  Känns nästan som om folk tävlar med varandra om vem som kan älska denna mörka, dystra och fullkomligt underbara årstid mest av alla.. Blir det inte mer och mer för varje år? Eller är det bara jag?) men jag älskar hösten (som 79% av Sveriges befolkning också verkar göra). Och faktum är ju, hur kan man inte älska hösten? Långkok, kyliga mornar, mörka kvällar, stjärnklara nätter, dimma över ängarna, långkok och pajer, långpromenader och tjocka täcken, mysiga kläder och varma drycker. Färgerna, friskheten i luften och en jord som slår sig till ro, efter en lång och intensiv sommar. Höst betyder också att det snart är jul, även om vi får försöka behärska oss ett tag till, men det är ju det här - längtan, planerandet, fantiserandet - som är det så underbara och mysiga.

Och vad ska det bli av med dig då lilla julbloggen?
Jag vet inte riktigt faktiskt... Det är så himla kul och mysigt att kunna gå tillbaka i arkivet och kika igenom vad som hänt tidigare år och samtidigt väldigt smart att kunna samla alla sina bästa recept och tips på samma ställe. Och för att inte tala om alla inspirerande bilder! Tror dock att jag kommer skippa den mer kommersiella bloggandet med tipsande av alla nya produkter, nya filmer och liknande om jag inte helt och fullt ut ÄLSKAR det. Det känns som om det blir lite mer genuint och ännu mycket mer mysigare då (absolut ingenting ont emot någon av er härliga bloggisar där ute, det är ju helt toppen att ni finns där ute och upplyser oss alla om allt nytt, men om jag också skriver om det blir det bara tjötigt. Så keep up the good work! ). Ännu fler bilder, minnen och texter ur livet kommer det dock att bjudas på.. Mysigt är kanske ledordet? Det borde det i alla fall vara med tanke på hur många gånger jag använt det ordet i det här inlägget. Men jag gillar det. Mysigt, mysigt, mysigt! 


Närmast juligt blir det nog när det traditionella besöket av Årets första julmarknad i Sverige går av stapeln. Den 10-12 oktober är det nämligen dags igen för ett besök på julmarknaden i Österbybruk...

Två härligt, höstiga bilder från Lexingtons instagramkonto.

2 kommentarer:

johanna sa...

Jag ska också gå på julmarknaden i österbybruk, tycker den är helt underbar :)

Erica AKA tomtens dotter sa...

Härligt att du är tillbaka!