19 oktober 2014

Juldrömmen


Många julälskare och julbloggares våta dröm i juletider är att få samla ihop släkt och vänner för att fira tillsammans i ett stort hus på landet. Tända ljus i varje rum, adventsstakar och stjärnor i alla fönster, en öppen brasa som knastrar, sprakar och sprider värm i hela huset. Mat och gottis i överflöd, skratt, kärlek och ljudet av en julskiva som spelar i bakgrunden. Utanför fönstret säker sig mörkret sakta, men snön - som ligger tjock - lyser upp. Inte en gatlykta i sikte och så plötsligt ett svagt ljus som sakta närmar sig och växer sig starkare...

Tyvärr kan det nog vara svårt att uppnå med allt som ska fixas och trixas (för man vill ju inte gå in i väggen lagom till jul!), men drömma kan man ju alltid. Ett steg närmare den där perfekta julen-på-landet-drömmen, är i alla fall att köpa en fin, lantlig gård att fira den på. Vilket är just precis vad min mamma har gjort!


Precis som i somras när jag såg Ernst-huset för första gången, så tänkte och såg jag exakt samma sak framför mig i det här huset när jag såg det för första gången. Vad oerhört vacker gården var (om man bara med några enkla medel rustade upp den något) och framför allt vilket perfekt ställe att fira julen på! Även om bilden var fotad på sommaren, så kunde jag verkligen se framför mig hur ett snötäcke bäddade in den, marschallerna fladdrade på var sida av ingången, en granbock som välkomnade en in och en gran fylld av ljusslingor och vackra vinteräpplen vid knuten... Tyvärr har jag ingen bild att visa er, men så fort jag får tag på en kommer jag att dela med mig av den vinterdrömmen. Är faktiskt lite avundsjuk på henne haha, men mest av allt bara glad för hennes skull!

Bilderna i inlägget är alltså inte från mammas gård. De är tagna av fantastiska Norregård och publiceras med deras tillstånd.


1 kommentar:

Johanna sa...

Ser fram emot att få se vinterbilder från din mammas gård!