2 oktober 2014

Jultidningar

Jag började min morgon med att sitta på vår mysiga lilla balkong under en filt och äter frukost i form av en kopp kaffe och en (eller två) av bullarna från gårdagens bullbak, samtidigt som jag bläddrade i en gammal jultidning. Det, och att surfa runt på alla era goa bloggar och inne på pinterest, gör verkligen under för inspirationen!

En av tidningarna jag kollade i var Isabellas, som tyvärr slutade publiceras i Sverige förra året (vet någon varför?!) Det var synd för jag gillade den verkligen... Kanske lite "tantig", men ändå väldigt mysig och inspirerande. Snart börjar det äntligen att dyka upp nya tidningar att fylla på det redan stora förrådet med. Men, om det är någon sorts tidning som verkligen återanvänds och läses tills sidorna går sönder, så är det ju jultidningarna! Om ett par dagar dyker den första tidningen upp ute i butikerna vilket bör vara Allers, och sen kommer de att droppa in en efter en i takt med att dagarna går. Det är så himla härligt att själv få se och läsa era beskrivningar om hur jultecknena börjar dyka upp i butikerna. Är så oerhört sugen på pepparkaks-sandwichen. Så himla god!!

Amelia jul och Lantliv är två av mina favorittidningar vid jul. Sen gillar jag verkligen Allt om mat och ICA's kundtidning Buffé, men helt ärligt så behöver jag inte ännu fler juliga recept. Har så överfullt av de jag redan har (plus alla kokböcker!) så att det räcker och blir över för en hel livstid...

Vilka är era favoritjultidningar?

Update: Kom förresten på några till som jag gillar. Aftonbladet och Expressen's bilagor brukar också alltid att leverera. Härligt hemma, Söndag och allt vad de heter. De är kanske inte lika glossiga som tex Amelia eller Allt för hemmet, men med minst lika bra innehåll, massor med goda recept, lättsamma reportage och till typ halva priset!

En tidig julaftonsmorgon...


5 kommentarer:

Ammie sa...

Jag brukar köpa ett par per år och det brukar bli dem som ser mest tilltalande ut på omslaget.

Angående tecken på att julen närmar sig så ringde min man mig i morse och berättade att de spelade julmusik på radion och någon programledare var näst intill hysterisk (På ett posetivt sätt) för att de hittat julmust i affären.

Thilda sa...

Amelia och Lantliv är mina favvosar också, men det brukar alltid bli några fler som slinker med hem från affären :) Håller med Ammie, omslaget gör mycket.
Julmust och några gamla glögg på rea är det jag dykt på än så länge inne på ica.

Annie sa...

Jag gillade också Isabellas:) Jag älskar alla jultidningar med mycket recept och pyssel:)

johanna sa...

allers är en av mina absoluta favoriter :)

Thereses jul sa...

SVAR: Ja, i slutändan är det ju alltid omslaget som avgör när man står där framför alla tidningarna. Kom förresten på några till som jag gillar! Aftonbladets och Expressens bilagor brukar också alltid att leverera. Härligt hemma, Söndag och allt vad de heter. De är kanske inte lika glossiga som tex Amelia eller Allt för hemmet, men med minst lika bra innehåll. LÄNGTAR tills de börjar dyka upp!!