20 september 2015

Ett perfekt julhus

 Förvisso ser det lite mörkt och lite övergivet ut på den här bilden, men ni får tänka er att det är fotat en riktigt höstig och regntung novemberdag.  

Förra hösten flyttade min mamma ut till en gård på landet. Genast när jag såg huset för första gången började jag givetvis se hur otroligt perfekt det skulle vara att fira jul där. En riktig Bullerbyn-jul. På var sida av de stora entrédörrarna skulle det stå varsin gran med ljus, två identiska stjärnor i fönstren, fladdrande marschaller längs med gången upp och givetvis ett tjockt täcke med snö...

Köket är enormt med det störst hörnkylskåpet jag sett och nästan en fjärdedel av rummet tas upp av en stor, vacker stenspis. I varje rum finns det dessutom en kakelugn, totalt 7-8 stycken! Behöver jag ens nämna mer än så?


När de hade flyttat in kombinerade de en inflyttningsfest med julfest en lördag i november. Massor med julbakverk och glögg bjöds det på och alla minglade runt och kikade runt på gården och huset. Bland annat bjöds det på Ernst Saffranskrans, fylld med äpplen, mandelmassa och nötter.

Innan alla gästerna kom (och efter att jag hade gått runt och oh:at och ah:at mig över allt fint - kakelugnar, kök, tapeter, lampkransar, lister, trägolv.....!) begav jag mig ut i markerna en snabbis för att samla in pysselmaterial. Så fantastiskt känsla att få går runt på "sina egna" marker och bara plocka på sig... Förra julen spenderades givetvis här och var i princip helt perfekt. Förstår ni hur fint det var? Får lite ont i kroppen bara av att tänka på det! Den bästa sortens jul med alla nära och kära, samlade på en och samma plats i ett stort, julig hus med plats för allt och alla. Och en snöstorm på det! Men mer om julafton och smakprov på förra årets julande kommer dyka upp under kommande veckor.


8 kommentarer:

Maries strålande jul sa...

Vilket underbart hus!

Kattis sa...

Men å vilket mysigt hus ! Förstår att det måste ha varit fantastiskt att fira jul där :)

Emma sa...

Åh, vilket fint hus o vilken fin kakelugn!! Det är verkligen något jag skulle vilja ha!

bina sa...

nä guu vad fint! perfekt hus ju! vill också ha ett sånt! jag och min sambo är på husjakt :)

Annie sa...

Wow, vad mysigt! Jag får riktiga Ernst-vibbar:)) Vad härligt att kunna fira jul tillsammans där!

Annie sa...

Wow, vad mysigt! Jag får riktiga Ernst-vibbar:)) Vad härligt att kunna fira jul tillsammans där!

Denise - Min Glittriga Jul sa...

Alltså, gud så fint och mysigt! Där skulle jag gärna fira jul ;)

Johanna sa...

Vilket härligt hus!