1 september 2015

En julig bok

Jag har en julbok. Har ni? Ni vet en sån där bok där man skriver ner allt! Tips på vad man kan blogga om, riktigt bra jullåtar, sina favoritrecept, poängsätter julfilmer, den årliga checklistan för julafton, ännu fler listor, tips och idéer om allt julrelaterat som du kan komma på. Små skisser på alla husets fönster och hur de ska pyntas, idéer till blomgrupper...

Förvisso så är ju våra bloggar en helt okej källa till allt ovan nämnt, men det är någonting speciellt med att ha en riktig bok att skriva och bläddra i. Om man är sugen på att skaffa en sådan bok så finns det några olika vägar att gå. 

Antingen kan du köpa en tom fin bok i någon bokhandel: en tygklädd, en att prägla in en fin text på, en mörkgrön, mörkröd, vit, en i läder, en med rader eller utan... En bok helt redo att fyllas av ljust dina tankar och kanske också bilder?Eller varför inte köpa en vit, helt vanlig och klä in den som på bilden här under?
Eller så kan du köpa en "färdig" julbok där det bara är att fylla i redan påhittade saker och listor, som i denna nedan från ICA Hemma.

Min är i rött läder med en guldig blomborder runt kanterna. Tyvärr vet jag inte riktigt vart den är (och jag sitter aaaldeles för skönt här i soffan för att ta mig upp och leta reda på den), men jag ska visa den någon dag.  


Om någon dag dyker det upp ett inlägg om vad jag pysslade med i helgen, år 2015's sista sommarhelg. Idag är det september och hösten verkar vilja visa vart skåpet ska stå. Regn, rusk och tokmysigt!

12 kommentarer:

Maries strålande jul sa...

Japp, jag har en julbok. Bra att ha allt samlat😊

Carina sa...

Jag köper en ny liten anteckningsbok för varje säsong, men så antecknar jag mest julklappsidéer, att göra/köpa-listor samt viktiga datum. Övriga listor och kom-i-håg har jag sparade i en speciell mapp på datorn, Excel är min bästa vän när det kommer till sånt! :)

Denise - Min Glittriga Jul sa...

Jag har ett helt vanligt och tråkigt anteckningsblock och skriver massa anteckningar och listor i den, men nu har du allt gett mig inspiration. Jag ska absolut fixa något finare i år, tack! =)

bina sa...

Jag har en sån där röd från Paperblanks, men jag har aldrig tänkt på att använda den som julbok. Men tack för tipset!! :)

Johannas jul sa...

Jag har en pärm som jag har dekorerat och som jag sätter in mina listor, planer mm i :) Sedan har jag ett dussin listor på datorn också för bloggen och så.

johanna sa...

ja en sån har jag också, det är helt klart mycket mysigare med en bok att bläddra i :) Och man har ju inte lite att planer heller direkt!

Thereses jul sa...

Precis och sen är den mysig att sitta och bläddra i när längtan efter julen blir allt för stor!

Thereses jul sa...

Tycker också att det är riktigt smidigt med excel och andra hjälpmedel i datorer (och framför allt mobilen!) men det är något speciellt med att skriva ner någonting för hand. Det känns mer konkret!

Thereses jul sa...

Det tycker jag verkligen att du borde göra. Det är du säkerligen värd :)

Thereses jul sa...

Älskar Paperblanks! Finns en jättefin i typ grönt och guld också som skulle passa helt perfekt till julen.

Thereses jul sa...

En pärm är ju också helt perfekt! Superbra att kunna flytta om sidorna och ta bort/sätta dit mer om man vill. Det är nog det enda negativa med en bok!

Thereses jul sa...

Precis! Lite mysigare och kräver mer eftertanke än om man använder en dator - som är smidigare att planera i egentligen :)