13 september 2015

Jultidningar 2015

 En av mina favorittidningar är kanske något otippad för en 22-åring förorts-fast-nästan-på-landet-bo? Det är i alla fall Lantliv. Tycker hela tidningen är så mysig, avslappnande och inspirerande att kolla i speciellt under höst och vintertid. Lantliv är i alla fall min absoluta favorit i juletider! Gillar den mycket mer än Allt i hemmet och Sköna hem, som känns rätt enformiga.
Andra favoriter i juletider är faktiskt kvällstidningarnas helgtidningar som Söndag, Leva & Bo och Härligt hemma. Där mixas både sköna reportage, med mumsiga recept och snygg inredning - till helt överkomliga priser! Visst de är kanske inte lika estetiskt snygga som magasinen, men jag tycker de är minst lika bra.
Amelia jul är ett måste som också levererar varje år och den klassiska Allers julspecialen är också ett måste i julbloggssvängen. Men där sätter jag dock ner min fot och begränsar mig med att låna mormors exemplar för att kika igenom ;)

Har hittat några datum för när årets bästa läsning släpps. Listan finns även fäst på sidan av bloggen och uppdateras vartefter:

Allers julmagasin: 6 oktober
101 nya idéer: 15 oktober
Stora juljournalen:18 oktober
Amelia jul: 19 oktober
Lantlivs julspecial: 27 oktober
Hembakat julspecial: 5 november


Nej, nu ska jag fortsätta med dagens att-göra-lista... Söndagen började dock bra med nybakat bröd och egen juice. Fortsatte med en visning av bostadsrättsföreningens alla trädgårdsredskap och nu mer städ och höstpyssel här hemma. Och mer bläddrande i senaste numret av Lantliv tillsammans med en stor kopp kaffe och färska kubbar... Tantvarning på det?!

5 kommentarer:

Charlie CS- Kulturtanten som älskar julen! sa...

Gillar du och pyssla så kommer 101 nya idéer den 15 oktober.

Thereses jul sa...

Tack! Lägger till det i listan :)

Denise - Min Glittriga Jul sa...

Det skulle kunnat vara jag som skrev detta inlägg, haha =)
Lantliv är supermysig och Amelia ett måste. Allers brukar också vara ett måste, men det är nog mycket att den kommer ut så pass tidigt, men den brukar vara bra :) Tack för informationen när några tidningar kommer ut också!

Thereses jul sa...

Känner detsamma ang Allers - eftersom det är den första då behöver man den där lilla juldosen och den är ju lite småmysig ändå (och fyllda av massa goa recept) men Amelia och Lantliv är guld värda!

Svensk Jul sa...

Tack för tipset har nu uppdaterat min lista också :-)