27 oktober 2016

Luciafirande i Uppsala Domkyrka


Bild från förra årets luciakonsert i Uppsala Domkyrka
Nu är biljetterna bokade till årets luciafirande i Domkyrkan i Uppsala den 11 december. Mamma och jag var på luciakonsert där för ett par år sedan och det var helt magiskt! Sedan dess har vi försökt få till det igen, men varje gång har vi fått förhinder. I år tar vi med oss syrran också så att även hon ska få uppleva det.

Bildkälla: Destination Uppsala
Det är helt fantastiskt att få höra luciatåget gå in och sjunga i den mäktiga byggnaden och höra hur tonerna studsar runt, se ljusen som speglas och bara svepas in i stämningen. Får nästan rysningar bara att skriva om det! 

Jag hoppas verkligen på att få uppleva en lika stämningsfull kväll som sist. Här och här hittar ni mer information om luciafirandet i Domkyrkan som sker på olika sätt under den 8 december, den 9 december och vid två tillfällen under den 11 december.

Ska ni gå och se några luciatåg "live" i år?

Bildkälla: Planeten Uppsala

3 kommentarer:

Elin sa...

Det ska bli så mysigt hoppas på att få en riktig stämningsfull jul känsla i hela kroppen. ��

Annie sa...

Jag är en av dem som är väldigt tacksam över att kunna se Luciafirande på tv...syskonbarnen är för stora för att vara med i några luciatåg nuförtiden:(((

Ellinors julblogg sa...

Åh, kan tänka mig att det är otroligt vackert med luciatåg där. För min del blir det endast det lilla luciatåget som besöker jobbet varje luciadag som jag ska se. Inte ens TV-lucian kommer jag kunna titta på eftersom jag åker hemifrån så tidigt.