7 november 2011

Kladdkakemums

Min syster har flera gånger bakat en speciell chokladkaka som jag på fullaste allvar tror är den bästa. Den är riktigt, riktigt god och bör helt enkelt provsmakas!


Tips: Blanda gärna i en smaksättare som apelsinlikör för att förhöja julkänslan. Jag kommer även prova att tillsätta lite juliga kryddor nästa gång jag ska baka den till exempel kanel, mald nejlika, kardemumma och ingefära. Tror att det kan bli en riktig fullpoängare på det!

Tips: Kanelgrädde eller polkagrisglass är två stycken höjdare att servera till denna underbara chokladkaka.

Ingredienser
250 g mörk choklad
150 g smör
3-4 ägg (ju fler ägg desto fluffigare kaka)
4 msk socker
1 msk mjöl

Sätt på ugnen på 180 grader. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält sedan smöret och häll det över chokladen när det fortfarande är varmt. Rör försiktigt tills chokladen har smält.

Vispa sedan ägg och socker pösigt med en elvisp och rör i den smälta chokladsmeten.Tillsätt mjölet och blanda väl.


Häll över smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Kakan ska ha stelnat på utsidan, men vara kladdig inuti!

2 kommentarer:

Mina Högtider sa...

Var det en slump eller hade du koll att det var kladdkakans dag idag ;) Ser riktigt smarrigt ut och med lite julkryddor i kan ju bli riktig trevlig julkladdkaka :)

Helly sa...

Sv. Självklart ska jag ge dig alla tips jag har vad det gäller London och julshopping och inspiration. Du kommer älska varje sekund! :)