23 november 2011

Saffransbiscotti


1,5 pkt saffran
2 ägg
100g smör
1 dl socker
100g grovhackad mandel
4dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ev. russin

1. Vispa saffran med äggen. Tillsätt rumsvarmt smör och socker och vispa till en porös smet.
2. Blanda ner grovt hackad mandel, vetemjöl, bakpulver och eventuellt russin om man vill ha det. Rör ihop till en jämn och kladdig deg.
3. Fördela degen i 3 långa längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
4. Låt längderna svalna och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ upp dem med långsidorna mot plåten och sätt in i ugnen för att torka i ca 1 timme på 75 grader.

Ät och njut!

2 kommentarer:

Stockholmsjul sa...

Jag är allergisk mot nötter, men det kanske går att göra utan nötter? För det ser väldigt gott ut :)

Emelies Christmas sa...

GOTT :D