6 oktober 2012

JULENS NYHETER 2012: Saffransguld, Loka, Satrurnus hallonlakrisglögg, Rörstrand, pepparkaksglass, tomteskum/skumtomtar

Det finns flera nyheter under den kommande jul och vintersäsongen som jag tycker är värda att spana in lite extra. Vissa är lite mer välkända som till exempel Blossa's årgångssmak och andra är kanske lite mindre kända, men likväl spännande!


Vi får en ny smaksättning på de traditionella skumtomtarna " – De (Polkaskummisarna) sålde slut mycket snabbare än vi trodde så det blir en ny smak den kommande julen, säger Tomas Thörnström." I år blir det smaken av ... Vinteräpplen! Risifrutti's vintersmak år 2012 kallas för "Saffransguld" och har, som namnet antyder, smaken av saffran. Sia, väljer i år att fresta oss med en pepparkaksglass. Loka släppte i dagarna en ny smak på sitt mineralvatten - Äpple och kanel! Någon som hunnit smaka ännu?


Blossa's årgångsglögg blev som de flesta vet med smak av Yuzu och Ingefära. Herrljunga cider kontrar med att släppa en glögg med smak av pepparkakor och lingon (en smak som dessutom är framröstad av oss konsumenter!). Men den största överraskningen och den glöggnyhet som jag personligen ser fram emot mest att få prova på står Saturnus för! Det är givetvis deras glögg med hallon-lakriskallesmak. "Vi vågar nästan säga att vi har skapat en ny jultradition. Hallonlakritsskalleglöggen kanske är det största som har hänt julen sedan mandeln infiltrerade gröten.”

Dessutom släpper Rörstrand en underbart söt liten julkollektion kallad "Vintersaga". Och behöver jag ens säga att den gärna får stå på mitt köksbord i vinter?

 Men kanske den största och mest efterlängtade nyheten (nyhet och nyhet, det är trots allt inte någon nyhet längre utan snarare någonting stort och spännande att se fram emot!) måste ju ändå vara årets julkalender: Mysteriet på Greveholm. Nu är det mindre än två månader kvar tills premiären - vad tror ni? Kan det bli en lika bra och klassisk kalender som den "back in the days"?

Bildkällor: Rörstrand Loka Saturnus
6 kommentarer:

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Servisen var ju bedårande! Skulle inte vilja ha hela, men några delar vore kul :-)

Amandas jul sa...

Mycket roliga nyheter tycker jag, och självklart vill jag prova ALLT! :)

Victorias Jul sa...

Det är alltid lika kul med nyheter.

Maries strålande jul sa...

Jag blir ju nyfiken på allt men speciellt risifruttin med saffran låter ju spännande!

Cissi Par sa...

Ojoj man kommer ju bli helt galen utav alla julprodukter som dyker upp - fast på ett bra sätt då förstås! ;)

Lina sa...

Rörstrands set var ju helt underbart! Vill (MÅSTE) ha!