12 oktober 2012

Julmarknad och italiensk afton

Sådär ja! Så var ytterligare en jobbvecka slut och helgen ja, den välkomnar jag med vidöppna armar. I morgon bär det som sagt var av mot Österby bruk och säsongens första julmarknad. Någon av er som ska dit? Behöver jag säga att jag längtar? Tänk er jul överallt, pepparkakor, glögg, konfektyr, lukten av brända mandlar och färska grankvistar, ost, sylt, korv och tomtar i mängder. En ren och skär dröm helt enkelt! Ryser och ler stort av bara tanken. Jag har även laddat upp med en korv risgrynsgröt att förtära till frukosten för att maxa julstämningen ännu lite mer!

Men min fredagskväll går inte i julens tecken, utan snarare italienska. Tunn, italiensk pizza med fräscha råvaror som tomater, ruccola, mozzarella och lufttorkad skinka (inte för mig dock!) accompanjerat med italiensk smörsång står på menyn.  

Arrivederci y abbiamo sentito domani!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha men Gud va roligt! Jag ska också på julmarknaden i Österbybruk i morgon och har OCKSÅ köpt risgrynsgröt till frukosten i morn haha.. Känns som om jag läser mina egna tankar när jag ser detta!! Haha kul!! :)

Anonym sa...

Nej usch för Österbybruk, alldeles för trångt och litet för de massor av folk som kommer!! Tänkte prova julmarknaden på Steningen Slott i stället. Någon som varit dit?

Mysigt med julstämning i alla fall:-))

Kram Clara

Thereses jul sa...

Anonym: Trångt och mysigt ;) Steninge slotts julmarknad är också oerhört mysig och stämningsfull! Så det är verkligen att rekommendera. Sigtuna julmarknad är också väldigt mysig, men det är varierande beroende på väderleken. Vissa gånger är det jättebra och andra gånger är det knappt några stånd alls tyvärr..