21 oktober 2012

Tävling 1: Stora juljournalen 2012

Nu är det äntligen dags för julsäsongens första tävling på Thereses jul! Vinsten den här gången är Stora juljournalen 2012. Ett maxat magasin fyllt av inspiration, tips, recept, pyssel och mängder av sätt att enkelt fixa julstämning. Men nu undrar jag: vad är just Ditt bästa tips för att snabbt och enkelt fixa fram mys-och-julstämning i mörka, mysiga oktober och november? Svara på det i en kommentar här nedan och du är med och tävlar.

Har du en blogg får du gärna länka och tipsa om tävlingen - givetvis får du då en extra chans till vinst!

Tävlingen avslutas söndagen den 4 november klockan 23.59.
Lycka till!

Tack för alla härliga mystips. Kommer använda dessa flitigt nu när mörkret börjar falla där ute. Vinnaren lottades fram och det blir Emma som får tidningen hemskickad till sig.

16 kommentarer:

Amandas jul sa...

Levande ljus är ju helt perfekt för att få fram mys- och julstämning. Helst ska det vara doftljus med en massa olika dofter så det blir en riktig doftexplosion. Sedan funkar det ju alltid att baka och dricka sånt man tycker om, som till exempel chai latte, jul-te, glögg eller julmust =)

Cissi Par sa...

Mitt bästa tips är att tända miljontals med ljus, sätta på stilla julmusik och sedan kura ihop sig i soffan - med något förstora raggsockar på fötterna och en stor kopp te med smak av kanel i handen - och i den finaste skrivboken man har, skriva alla de drömmar man har om den kommande julen. Då är det som om man redan är där..

Jag ska självklart länka och tipsa i min blogg, men länken kommer upp imorgon så kika in då =)

Kram!

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Jag vill va med!
Och julmys, det fixar man genom att nalla på glöggen. Och/eller genom att baka något pepparkakigt, typ muffins eller rulltårta. Åhhh vad gott det luktar hemma då :-)

Ellinor sa...

Det absolut bästa (och kanske enklaste) tipset för att redan nu skapa lite julstämning i hemmet är att tända en massa ljus om kvällarna då mörkret faller sig på. Gärna några med doft av kanel eller liknande som hör julen till.
Kram

Vichy sa...

Ljus är väl det enklatse och ett av dom mysigaste sätten att skapa stämning!

Man kan tjuvstarta på jul-gotten, som julmust och risgrynsgröt mm.

Julmusik spelas redan, bl.a. för planering av ev. spelningar!

Kolla på julsaker i butiker och på nätet.

planera julklappsköpen.

Se på filmer och klipp som påminner om julen.
Ensam hemma, Sunes jul, Grinchen, The snowman, Nötknäpparen...

Emelies Christmas sa...

Typiskt att man redan har köpt den :P

Anonym sa...

Jag fixar julstämning genom att baka marknadsnougat, brysselkex rullade i kanel och socker och mjuk pepparkaka. Sen tänder jag ljus och äter kakor med kanelkaffe och läser inredningstidningar om julinspiration!

Kram

Anonym sa...

Kram Alli ska det vara på inlägget ovan! :-)

Emma sa...

Vill börja med att komplementera dig på bloggen. Den är ett fantastiskt inslag att öppna under dagen och läsa!

Mitt tävlingsförslag är: Jag föreslår att du letar upp det mörkaste hörnet i ditt favoritrum. Där hänger du upp en enkel ljusslinga, som nu går att hitta i alla affärer. Tänd sedan levande ljus (inte för många dock) på andra sidan och gör dig en kopp varm choklad med minimarshmallows i, eller kanske en kopp te med smak av kanel och russin. Utöver det, skala en clementin för att mumsa på. Då släpps de fantastiska dofterna av citrus ut i rummet också och avsluta med att gosa ner dig med en riktigt mysig tidning eller bok med en filt över fötterna (Fleecesyntet!). Det är äkta mys- och julstämning för mig vid denna tiden!
En länk till detta inlägg hittar du även på min blogg: http://emmahemma.wordpress.com/2012/10/23/tavla-med-thereses-jul/

Kram Emma

Anonym sa...

Hej!
Jag älskar julen och allt som hör till och det finns faktiskt en i min närhet som gör det minst lika mycket som jag! Nämligen min mormor, det skiljer 65 år mellan oss men vi har alltid haft ett starkt band. Som fymnasieelev med helgarbete är det inte ofta man har ork eller tid att känna julstämning men att åka hem till min mormor och höra henne berätta om barndomens jular med meter av snö och musikanter på gatorna, samtidigt som vi tänder ett värmeljus och dricker kaffe (började ta efter min mormor och dricka kaffe redan när jag var en liten tjej haha), ja det är nog det bästa och mysigaste som finns!

Så, mitt tips är väl att se dig om i din närhet! Alla har vi så olika erfarenheter och så mycket att dela med oss om, det finns historier som etsar sig fast i minnet och som sitter kvar när man sitter där på jobbet eller skolbänken och det sprider sig en lycka i kroppen.

Helly sa...

Sätt på en kastrull med lite glögg, värm några färdiga pepparkakor i ugnen och vips så är dofterna på plats. Tänd några ljus, dimra ner och sätt på White Christmas och pang tjong så var julen här! Åååå, jag tror jag gör det nu!

Matilda sa...

För att få en härlig julstämning kan man tända några ljus när det blir mörkt, värma lite glögg, kanske äta någon pepparkaka, sätta på julmusik och bara njuta i fåtöljen!
Man kan också börja planera julbordets mat, julgodiset och julklapparna till alla!

Anonym sa...

Såklart levande ljus, det är ett måste. Att börja med julplaneringen till julmusik höjer mysfaktorn, och så gott doftande the till!

nannaeATlive.se

anna L sa...

Levande ljus, tjuvstarta med julmusten och pepparkakorna. Kanske smyglyssna på en julskiva (till makens förtret men det struntar jag i). Börja kolla julrecept och julpyssel och sakta men säkert komma i den rätta stämningen.

hillevianna@hotmail.com

Emma sa...

Börja dagen med en härlig frukost och en kopp kaffe. Ta sedan på dig tjocktröja och gummistövlarna och traska ut i skogen för att leta upp lite pysselmaterial. Mossa, kottar, pinnar... När du kommer hem igen pyssla ihop en fin krans eller något annat trevligt att sätta på dörren. Koka sedan lite risgrynsgröt och en kopp te, starta mysspellistan på spotify, dra på dig raggsockorna, tänd lite ljus och njut av en bra bok!

Emma
flinga_93@hotmail.com

Mirre Syr sa...

Gå upp löite tidigare än vad du brukar och sätt dig i soffan med chaite och njut av mörkret. Doftljus med julanknytning fixar till stämningen på nolltid