20 oktober 2011

Oktober?

Blev lite både lite stressad, uppspelt och överraskad när jag i morse insåg att det är mindre än två veckor kvar till NOVEMBER! Vilket betyder att alla julförberedelser snart kommer att dra igång på allvar. Härligt och mysigt värre med andra ord. Frågan är vart oktober egentligen tog vägen?!? Om november kommer köra på i samma stil som oktober, så kommer det snart att vara julafton.


 I butikerna dyker det upp mer och mer juliga ting - muggar, skålar, tyger, dekorationer, godis och tidningar. Några nyheter jag såg när jag var inne i affären idag var Ahlgrens snötäckta bilar och Julnissar! Ahlgrens snötäckta bilar är orginalbilarna med ett chokladöverdrag och strössel på det, någonting som jag inte tror kommer att falla mig i smaken. När jag dessutom läste på en blogg att påsen kostar lika mycket som en vanlig godisbilarpåse men innehåller endast hälften så mycket, så blev jag ännu mer anti den. Det kommer nog inte att bli ett köp för min del! En julnisse kommer däremot inom en mycket snar framtid antagligen hamna i mitt förvar. Undra om de är samma smak som de vanliga juleskummet/tomteskummet?

I några andra hyllor hittade jag även Dumle gingerbread, Chokladtäckta juleskumm och Skummtomtar med polkagrissmak, men det är inte bara i godishyllan det rör på sig. Idag såg jag också ytterligare två jultidningar i tidningshyllan - Härliga jul och Matmagazinets julspecial! Allers jul och Isabellas julnummer finns ju redan sedan någon vecka ute i affärerna de också. Hann bläddra lite i Matmagazinets tidning och av det jag såg var jag ganska så besviken. Den såg inte alls så julig ut inuti, men innehöll ändå några intressanta recept. Dessutom så möttes jag vid ingången av en silvergran med kottar i. Fint och mysigt :)
6 kommentarer:

Emma sa...

Jag tycker din blogg är så mysig! Har även lagt till den på mina länkar, just pga att den är en av mina favoriter bland julbloggarna också. Sen är det så kul att någon som är i min ålder är lika intresserad av allt som har med traditionen att göra som jag är. Tack för bra läsning Therese!
Kram!

Lisas Vinterland sa...

Ja tänk, snart är det dags. Jag fattar inte att det är 5 veckor till advent i helgen!! Hjälp känns det som.. innan dessa 5 veckor har gått vill jag ha snö och massa julstämning, hoppas inte man behöver stressa sig till det i år för att tiden går så snabbt! :P

Sanna sa...

Sv: Jaha! På 3:e våningen? Jag har alltid tänkt att det bara är restaurang däruppe! Då ska jag dit :D Är den här bilden från Ica i St Per? Den Ica-butiken brukar ju faktiskt vara bäst (läs: först med julgrejerna!) :)

Madeleine sa...

Du har då allt tur. Vart bor du? Jag letar runt i alla olika mataffärer efter julgodis, speciellt efter dumles nya smak men hittar den aldrig och det gör mig besviken. Läser flera olika julbloggar och flera har hittat den smaken. Jag får allt ta och hålla ögonen öppna och hoppas på att den dyker upp snart.

Och du, din blogg är underbar!

Alexandras jul sa...

ohh vad gott=) mysigt att snart november är här tycker jag. håller med om att okt gått med en rasande fart!

smäm sa...

Hjälp, bara 2 veckor? Det är ju galet. Vad gott det såg ut btw :)