6 oktober 2011

Uppsala Stadsbibliotek

Idag var jag inne på Stadsbiblioteket i Uppsala för att leta efter böcker till ett arbete vi håller på med i engelskan. I nästan varje kurs och varje år jag läst engelska så finns det alltid med en redovisning eller en uppsats som ska handla om ett engelsktalande land. Min redovisning den här gången ska handla om julen och hur den firas i bland annat Storbritannien och i Australien. Vi måste använda av oss minst två bokkällor, så idag begav jag alltså mig iväg till biblioteket.

Efter att ha letat lite så gick jag och fråga om vart alla julböckerna var. Givetvis har de inte de böckerna uppe under året, det skulle ta för mycket plats. Så jag fick följa med en bibliotekarie ner till magasinet. Och oj vad med julböcker de hade! Tyvärr ingen som passade in för mitt syfte, men massor med böcker om pyssel, julmat, svenska jultraditioner och så vidare. Ville bara ta med mig allihopa hem och behöver jag ens säga att jag var riktigt varm och go i kroppen efter det!

Om det är någon som är intresserad av att ta del av bibliotekets julskatt så kommer den att tas upp i november. Gissa vem som kommer att hänga där då?

1 kommentar:

Lina sa...

SV: Vet du vad? Av de hemlagade risgrynsgröterna (heter det så?) som jag hittills smakat så tycker jag också de köpta är godast faktiskt :) Den köpta, iaf den jag köper, är så krämig :)