9 oktober 2011

Höstsoppa


Soppa måste ju vara den perfekta höst och vintermaten. Det är enkelt att laga till, gott och dessutom värmer det en verkligen inifrån och ut! Min favoritsoppa kallar vi här hemma för Höstsoppan och passar utmärkt i blåsiga och regniga tider som just nu. Den är dessutom väldigt enkel att göra och det är ju givetvis ett stort plus :)

Jag är ju som jag skrivit tidigare vegetarian, men som tur är går köttfärsen i soppan utmärkt att bytas ut mot quornfärs. Det blir lika gott det!

Höstsoppa 
- 6 personer
1 stor potatis
1 purjolök
½ röd paprika
ca 500 g köttfärs alt. 500 g quornfärs
1 msk olivolja
0,5 msk curry
1 msk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
½ burk hela tomater
1 liter vatten
1-1,5 dl mjölk
1 msk kinesisk soja
salt
svartpeppar

Skala och grovriv potatisen. Skölj och strimla purjolöken fint. Kärna ur och hacka paprikan.

Bryn färsen i olja och curry i en stor gryta. Tillsätt paprikapulver och rör om.

Tillsätt sedan potatis, purjo, en pressad vitlöksklyfta och paprika. Häll sedan i burktomater, vatten och mjölk. Smaksätt med soja, salt och svartpeppar.

Låt soppan sjuda under lock på svag värme i 30-40 minuter. Servera sedan med ost och nybakat bröd till!



1 kommentar:

Anonym sa...

Mmmmmm gott!