21 oktober 2011

Jultävling: 1

Då var det äntligen dags för säsongens första tävling. Jag hade tänkt att göra väntan på julen lite kortare genom att bjuda en av er läsare på en liten minigoodiebag fylld med en påse Dumle Gingerbread, några Julnissar och tidningen Härliga Jul. En helt okej vinst med andra ord! :)


Det enda du behöver göra för att vara med och tävla är att kommentera det här inlägget med ditt namn, din mailadress och titeln på din absoluta favoritfilm eller bok - givetvis med jultema!
För att få en extra lott så skriv ett kort inlägg om tävlingen på din blogg och skicka med länken till inlägget i kommentaren. Tävlingen avgörs den 31 oktober klockan 23.59

Lycka till allihopa!

55 kommentarer:

Johanna sa...

Vore roligt att vinna, ännu har inget juligt godis dykt upp i vår affär.
Favoritjulfilm: Love Actually
Favoritjulbok: John Grishams Julfritt

Länkar naturligtvis från min blogg!

Amandas jul sa...

Kul med en tävling! :)

Den absolut bästa filmen är såklart Polarexpressen, finns ingen mysigare :)

Helly sa...

Åh vad härligt med tävlingar med superfina vinster!

Film: De måste bli "Tomten är far till alla barnen" Underbart rolig varje gång och sen skulle jag oxå kunna döda (eller nja) för det där huset med den fina pyntningen.
Bok: Barnslig som jag är så är det "Jul i Bullerbyn"

Självklart länkar jag från min sida.
Så då blev det väl två lotter

Tina sa...

Till min stora besvikelse har inga av de spännande julnyheterna dykt upp i butikerna här (trots att jag bor i storstad). Har letat som en galning och blivit så ledsen varje gång, skulle vara jättekul att vinna.

Min favoritfilm är The Grinch who stole Christmas. Mamma brukade läsa sagan för mig och mina syskon när vi var små, långt innan det blev film med Jim Carrey m.fl. Älskar låten "Where are you Christmas" som är med på soundtracket. Sen gillar jag också The Holiday, för att jag vill bo i den där sjukt mysiga stugan mitt ute i ingenstans.

Victorias Jul sa...

Jag vill gärna vara med och tävla.
Ett bra pris är det dessutom, så jag hoppas på vinst. Min favoritjulfilm är just nu en tomtesaga.

mailadress:vicky_picky83@hotmail.com

Alice sa...

Favoritfilmen med jultema får mig att skratta och bli glad...
The Elf heter den och är som en enda stor julparad...
Romantik, humor och en hel del knas...
Ja, huvudrollen Buddy är nog av en helt annan ras.
Men lika underbar är han för det...
Åh, vad det skulle sitta fint med ditt goodiebag-paket!


alicebrallice@live.se

E sa...

Vilken härlig tävling! Min favoritjulbok eller snarare saga är Flickan med svavelstickorna. Den är så hemsk, men samtidigt fin och tänkvärd!

Elin sa...

Jag vill självklart vara med och tävla! Har varit på jakt efter en sån där Dumle-påse i flera veckor.

Mina absoluta favoritfilmer med jultema är Ensam hemma 1 & 2. Tycker att dom är så himla fina och jag får världens härligaste känsla i kroppen av den. Såg dom ofta som liten och sen såg jag dom inte på typ 10 år. Förrförra året fick jag tag i dom och sen dess har vi infört en ny tradition: bara 2 år gammal än så länge alltså men varje första advent dricker vi glögg och tittar på Ensam hemma. Mysigt värre!

Självklart länkar jag till tävlingen från bloggen:
http://elinsofia.webblogg.se/2011/october/tavlling.html

Malin Lundstedt sa...

Jag älskar filmen "Nu är det jul igen" med Tim Allen. Så mysig och varm. Från att inte tro till att tro och hitta tillbaka till kärlek och sin nära. Älskar den.

Va mysigt med tävling. Kram Malin Lundstedt

email:malutto_mee2@hotmail.com

Madeleine sa...

Vad roligt med tävling, men gud vad svårt att välja en julfilm, det är så många som fyller en med värme. Den bästa julfilmen att se tillsammans med andra är utan tvekan - Tomten är far till alla barnen - att se den själv är inte lika roligt, man vill liksom ha någon att dela skratten med. Men nummer 1 måste nog bli - Nu är det jul igen 2 - just för att då är Tim Allen tomten som ska finna kärleken och med kärleken ger han sin blivande fru tro, tron på det magiska och kärleken, "Seeing isn't believing, believing is seeing" och det stämmer, man ska inte behöva se allt för att tro på att det finns. Hur många har sett 5 miljoner kronor? Det betyder ju inte att dom inte finns. Med andra ord: Det finns bara man tror!

Favoritbok har jag ingen, men jag har en mysig saga som jag lyssnade på när jag var barn och som jag än kan lyssna på och det är - Barnens önskejul (med julkatten Morris).

Min blogg är bara en fotoblogg så jag får hoppas på det bästa med att bara lämna min mailadress: pinneen@hotmail.com

Ninni sa...

Åh gud va kul och mysigt det vore att vinna det där! Min favorit film med jultema är nog Mupparnas julsaga. Det låter kanske lite fånigt men det är så härlig, rolig och mysig att jag inte kan låta bli att älska den! Att mupparna är med gör det hela så perfekt.

Min mail är ninjapuffen@hotmail.com
Kram

Kajsa sa...

Vad mysigt att småstarta julen! :)
Jag har ingen speciell julfilmsfavorit men hemma så har vi tradditionen att vi ser en tecknad disneyfilm tidigt på julaftonsmorgon och öppnar Alladinasken. Detta har vi gjort enda sedan jag var liten och är den bästa starten på julafton för mig!

Min mail: kajsa.parlklint1@gmail.com
Kram

Frida sa...

Vilken underbar tävling! Hoppas på vinst. Även jag gillar love actually.

Mail: fridawikberg@hotmail.com

Cecilia sa...

Min favorit julfilm är helt klart polarexpressen. Jag har sett den många gånger men den är minst lika bra varje gång. Jag älskar att det är sån julstämning i filmen och jag drömmer mig bort till tiden när jag var liten och fantiserade om att julen var just precis som i filmen. Julen är underbar men med denna filmen så blir den om möjligt ännu bättre.

Här är min mail: cecilia.par@hotmail.com

julstugan sa...

Självklart kan jag inte missa en jultävling.

Min favoritfilm nr 1 är
tomten är far till alla barnen.

Julbok just nu är Mannerströms julkokbok.



http://julstugan.blogspot.com/2011/10/julmys-hos-therese.html

Ela sa...

ÅÅÅÅ denna minigoodiebag hade helt klart förkortat jul-längtan något.

Min favorit film är helt klart Polarexpressen som jag och mina barn tittar på om och om igen, helt lovely

/ Ela

Lina sa...

Men oj vilken ultimat goodiebag du satt ihop! Att inte vara med i tävlingen känns bara dumt!

Min favoritfilm, året om, är nog The Holiday. Perfekt att se helst när jullängtan blir alltför stark mitt under sommaren!
Jag ska även skrivit om tävlingen på min blogg: http://sagojul.blogspot.com/2011/10/jultavling-jag-maste-vara-med-i.html

monikanen sa...

Hejsan!
Min favoritbok till julen är en barnbok som man läser varje dag fram till julafton.Man liksom bygger upp stämningen kring julen,mina barn älskar den.Den kommer att gå i arv,har även lånat ut den till ett dagis för lite kopiering.

Kram <3 Monica monikanen@yahoo.se

frida sa...

Men vilken superhärlig blogg du har här!! Som jultokig vill jag VERKLIGEN vinna :) Min favorit film med jultema är Love actually. Har du inte sett den så gör det, den är helt otrilig..binder ihop flera personers historia i juletid. Annars älskar jag charmiga Grinchen och vackra The Holiday.

Hoppas att du har en fin lördag!

Svensk Jul sa...

Klart jag vill vara med! Kan jag inte missa att ha chansen att vinna denna fantastiska goodiebag med så mycket gott och en jultidning, julstämning i högsta grad.

Jag bara älskar julfilmen, nu är det jul igen 2

Favoritbok måste jag bara säga Leif Mannerströms julkokbok så fina bilder och så mycket gott man vill göra.

Jag har skrivit om tävlingen i min blogg och här är länken http://svenskjul.blogspot.com/2011/10/tavling-vill-vinna.html

Min mailadress är cissi252@spray.se

Mina Högtider sa...

Vad roligt att hitta till din julblogg!

Min favorit film är: Tomten är far till alla barnen.. den är så underhållande och visar att man ska hålla ihop vid jul.. familje anda lite ironiskt sätt ;)

Böcker blir det sämre av vid jul, men massor av jultidningar! Hoppas även att Härliga jul blir med i samlingen ;)

Har självklart länkat till din tävling och till din julsida :)
http://minahogtider.blogspot.com/2011/10/tidningar-om-jul-och-tips-pa-tavlingar.html

Matilda sa...

Vilken kul tävling! Dumle Gingerbread skulle jag gärna vilja smaka på för den nyheten finns inte i Finland (än i alla fall...)
Min favorit julbok just nu är nog... Julens godsaker av Mia Öhrn. Så bra bakbok med underbara bilder och goda recept till julen!
Skriver om tävlingen på min blogg.
Här är länken:
http://matildas-kafferep.blogspot.com/2011/10/jag-tavlar_22.html

matildas.kafferep@gmail.com

Anki K sa...

Vilken rolig tävling, min favorit julfilm är Trolltyg i tomteskogen, den såg vi varje jul sen jag var barn och vi har kvar tradtionen när jag nu har egna barn.. Länkat från min blogg: http://worthlesslines.wordpress.com/2011/10/22/therese%C2%B4s-jul-3110/

Ha det bra! /Anki K

Anonym sa...

Här måste man ju vara med, låter som en vinst i min smak. Min absoluta favoritjulfilm är egentligen två. Det är Medan du sov, som jag tittar på minst en gång varje jul, och den andra är Love Actually. Båda är höjdarfilmer enligt mig :).

Min mailadress är Edborn57@hotmail.com

Hälsningar
Pia

Sofia sa...

Åh vad uderbart det hade varit att vinna den där fina goodiebagen! Här har det inte kommit ut något julgottis än, får hoppas att det kommer innan jul.
Min absoluta favorit bland julfilmerna är The Holiday, den visar att hur eländigt allt än kan kännas, kan det vända hur fort som helst :)

Min mailadress är sofiamartinssonbrostrom@live.se

Anonym sa...

Jag vill gärna delta i utlottningen :).
Min favoritfilm är: The Holiday.

lena_girl84@hotmail.com

Jenny sa...

Vad roligt, jag vill också tävla :)

Min favoritfilm är: Love Actually (tråkigt svar kanske, men den är bäst!)

Har även skrivit ett inlägg om tävlingen på min blogg: http://jennysjul.blogspot.com/2011/10/tavling-hos-thereses-jul.html

Mailadress: jennysjul@gmail.com

Mvh, Jenny

Linda sa...

Vore väldigt kul att vinna, eftersom jag är bosatt i Finland och har extremt svårt att få tag på juleskum och en del svenska tidningar.

Min absoluta favoritjulfilm är Musse Piggs julsaga, mest för att den påminner mig om mina underbara barndomsjular. Någon favoritjulbok har jag inte, men jag älskar beskrivningarna av julen i Harry Potter-böckerna!

Min mailadress är linda_storas@hotmail.com.

Emelies Christmas sa...

Jag är helt klart med och tävlar! :)

Mail: emelieschristmas@hotmail.com

Erik sa...

Ooh Tävling!, har letat i affären efter pepparkaksdumle så länge nu!

Favoritfilm med jultema måste verkligen vara Tomten är far till alla barnen.
Ett måste att kolla på varje år :)

Mail: erik_habring@hotmail.com

Anonym sa...

Hej,
Filmfavorit är Trolltider och Tomten är far till alla barn.
Bok Anna Bergenströms vinterns goda ting. Den är fin med härliga recept och fina pynt. Astrid Lindgrens böcker om jul är inte fel dom heller.

marielotta@hotmail.com
hälsn. Lotta

Jul2011 sa...

Jag vill gärna vara med och tävla :) Min favoritfilm är sunes jul...eller hm det är en serie men annars säger jag "ett päron till farsa firar jul" :)

Åsa sa...

Självklart vill jag också tävla! Har länkat ifrån min blogg också, så att jag får lite större chans.. ;-)

Min favoritjulfilm får nog ändå bli "Tomten är far till alla barnen" men jag gillar "Ett päron till farsa firar jul" också, den är rätt skön!

När det gäller böcker så får jag säga att de Lotta-böcker där de firar jul är de bästa!

Åsa :-)

Elina sa...

Oj vad svårt, men hmm. Jag måste nog säga A christmas carol. Men jag kollar kalle anka varje jul och "Kan du vissla Johanna" det är en verklig favorit men ingen film precis.

justscream_@hotmail.com

Madeleine sa...

Min favorit film blir nog ändå Tomten är far till alla barnen. Jag tröttnar aldrig, tycker den är lika rolig varje gång!

Madeleine Andersson
maaddeeee_@hotmail.com

Mysig blogg du har!

Anna sa...

jag är med :)

http://annaflickan.blogg.se/2011/october/vinn-julgodis-och-tidning.html

Alltid Juligt sa...

Jag är så jättegärna med och tävla och jag älskar verkligen Tomten är far till alla barnent. Vet inte varför men...jag vill ha stooor jul med härlig släkt(fast allt det där bråket kan jag vara utan! ;))och många barn!

Har länkat i bloggen!
http://thima.se/juligt/2011/10/23/thereses-jultavling-1/

Fanny Jäderfeldt sa...

Det skulle vara jätteroligt att vinna då jag inte har hittat eller smakat några av de saker du tävlar ut, jag har inte heller sett något i den tidningen så det skulle vara kul!
Min nya favoritfilm för i år är helt klart nativity! (http://www.imdb.com/title/tt1242447/) den är riktigt julig under hela filmen och hela min familj gillade den, jag har redan lyckats se den två gånger även fast jag hade tänkt vänta lite med så juliga filmer, men den borde alla som inte sett att se =)

Jag har länkat till tävlingen i min blogg.
http://merrychristmas.blogg.se/2011/october/tavling-hos-therese-s-jul.html

Lina Nilsson sa...

Åh vilken rolig tävling!

Min bästa julfilm är :ELF! den är så himla mysig och fin.
Min bästa bok är nog:mamma nu och kråkans jul. haha jag vet att det är en barnbok, men kan inte hjälpa att jag älskar den ändå:)

Min mail: Linamarianilsson@live.se

skulle vara grymt att vinna! :)
Kram Lina

Therese sa...

Min absoluta favoritfilm är Trolltygi tomteskogen, hade den på vhs som varligt togs fram varje år, men så ett år var bandet trasigt.... Oj så det grämde mig, så i år när den kom på DVD var jag den första att köpa en, och introducera mina barn till denan underbara film. Tomten är far till alla barnen är ett annat måste i vår familj! På bokfronten är bibel, och julevangeliet, kärnan till julfirandet givet!

KRAM
Therese - Sockenvägens Söta
lurans.blogg.se
bjarstig@live.se

Tomtens Dotter sa...

Min favoritjulfilm är Polarexpressen. Den är supermysig och bara SÅ julig. Att jag fullkomligt ÄLSKAR Tom Hanks gör ju inte direkt filmen sämre :-)

Länk till inlägget: http://tomtensdotter.blogg.se/2011/october/utkast-okt-28-2011.html

frida sa...

Jag är med och tävlar :)
Min favorit film måste nog bli Ett päron till farsa firar jul :)
Och sen självklart Sunes jul!;D

Inlägg i min blogg - http://fritte.blogg.se/2011/october/jultavling.html

min mejl är ; almgren_frida@hotmail.com

Josefin sa...

Mina jul favoriter är Sunes jul som jag brukar kolla om och om igen och Ett päron till farsan firar jul....tröttnar aldrig =)

josefinakesson@gmail.com

Anonym sa...

trevlig blogg jag Tycker filmen Trolltyg i Tomteskogen är bäst önskar vara med och tävla men har ingen blogg
Titti
tittifairlane@hotmail.com

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Vilken superfin julblogg du har!! Blir såklart med i den här tävlingen!!
Favvofil i julen är "Polarexpressen" Den ska ses ilag med hela familjen på 5, vi äter ngt gott framför tv.n (sker aldrig annars) o njuter film o att det snar tär jul!!

Klem Anna

any_butt@hotmail.com

Maria, mariawelamsson@live.se sa...

Kul tävling :) Min favoritjulfilm är Tomtemaskinen med Pettson och Findus. Världens mysigaste. :)

Johanna sa...

Jag vill självklart vara med :)
min absolut favoritjulfilm är "ett päron till fars firar jul". när jag sett på den känns det som att det är jul på riktigt! :) Självklart länkar jag till dig :)

Emelie sa...

Ja, jag måste ge ett stort slag för de gamla klassikerna, både när det gäller film och litteratur. Charles Dickens slår ju allt gällande detta med jultema. Så favoritboken är: En spökhistoria vid jul av Charles Dickens, och även filmatiseringen av denna. Dock finns det ju flera olika, senast en animerad. Men den som ligger mig allra kärast är: Mupparnas julnatt.

Jojjjjohs.se sa...

Jag är med! :D
Grinchen är min favoritfilm tror jag.

jojjo_berglund@hotmail.com

Kram

Sabina sa...

Jag vill vara med och tävla, har länkat till din blogg och min favoritjulfilm är Grinchen <3

http://lesthi.blogg.se/2011/october/jul.html

Felicia friberg sa...

Hej, åh jag älskar julen!
min absoluta favorit film är nog diselråttor och sjömansmöss- den gamla julkalendern.

feelicia94@hotmail.com

Laila sa...

Jag vill vara med , jag tycker grinchen är en underbar julfilm
laila.k@spray.se

Jenny G W sa...

Jag vill vara med och tävla!

Min favorit julfilm är Jack frost. På andra plats Kalla mig tomten med Whoppi Goldberg.

furumovinter@gmail.com

Jessica sa...

Hej! Jag vill jättegärna vara med och tävla, min favoritfilm är Polarexpressen, den är så bra gjord.

jessicawidlund_4@hotmail.com

Åsa H sa...

Favoritfilmen = Livet är underbart, gammeldags svartvit, känslosam film med James Stewart

Hur mysigt kan det bli ?'

holmkas@hotmail.com