12 november 2012

Julgodis för små och stora sockerbagare


För några dagar sedan fick jag hem Johanna Westmans populära bok om julgodis "Julgodis - för små och stora sockerbagare - utökade versionen"och jag kan efter att ha läst igenom den verkligen förstå att den är så populär som den är. För att sammanfatta kort skulle man kunna säga att detta är den enda julgodisboken du behöver. Här mixas gamla klassiker med nya smaker och en massa tips på hur du kan utveckla dem vidare med nya smakkombinationer. Dessutom finns det med ett kapitel om julrecept från andra delar av världen samt passande glöggsnacks!

Boken passar utmärkt till barnfamiljen. Den mixar lätta recept med lite mer avancerade och passar både små och stora sockerbagare - precis som titeln utlovar. Westman är bland annat känd för sina populära barnkokböcker, vilket märks i bokens utformning. Trots det tror jag att vem som helst som är sugen på att baka julgott kan ha en stor glädje av boken - barnfamilj eller inte.

Språket är lättförstått och recepten likaså, med tips och faktarutor invävda. Dessutom bjuder boken på många inspirerande bilder på hur du kan dekorera dina små munsbitar.

Några av mina favoriter ur boken är recepten på kardemummatryffel, kanderade apelsinskal, de ryska tekakorna och apelsinknäck. En bok som klart kommer att användas flitigt under kommande veckor. 


av 5 tomteluvor


"Midvinternattens knäck är hård, 
kyssarna gnistra och glimma.
Kola kokar i enslig gård -
seg under midnattstimma.
Mor hon kavlar sin marsipan,
glasyr lyser vit på pralin och krokan,
Ett ljus lyser milt i staken.
Endast sockerbagarn är vaken."

2 kommentarer:

Melody Shih tzu sa...

Tack för tipset! Den boken ska jag köpa!
Kardemumma tryffel låter ju bara så gott!
Lite godis till första Advent måste man ju bara göra!
Melodys matte

Madeleine W sa...

Haha, vi recenserade samma bok på samma dag=)