28 november 2012

Saffransbiscotti

Lagom till första advent på söndag kan du baka dessa små, men underbara saffransbiscotti. Perfekt till eftermiddagskaffet eller adventskakan och ett stenhårt julmåste i vår familj sedan några år tillbaka.


1,5 pkt saffran
2 ägg
100g smör
1 dl socker
100g grovhackad mandel
4dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ev. russin

1. Vispa saffran med äggen. Tillsätt rumsvarmt smör och socker och vispa till en porös smet.
2. Blanda ner grovt hackad mandel, vetemjöl, bakpulver och eventuellt russin om man vill ha det. Rör ihop till en jämn och kladdig deg.
3. Fördela degen i 3 långa längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
4. Låt längderna svalna och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ upp dem med långsidorna mot plåten och sätt in i ugnen för att torka i ca 1 timme på 75 grader.

Ät och njut!



3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser jättegott ut :) det vill jag prova! Ska köpa saffran idag..

Axelina sa...

Det har jag och mamma planerat att göra till jul! Ser skitgott ut :D

Elin b sa...

Super gott och absolut värt att göra.