30 november 2012

Pernillas jul

Semic förlag

En fin, inbjudande och lockande framsida är vad som möter en när man tar upp Pernilla Wahlgrens bok "Pernillas jul". Om man gillar framsidan så kommer man inte att bli besviken på innehållet heller!

Alla de fina - och ibland någon stela och lite väl regisserade - bilderna är tagna av den duktiga Ulrika Pousette (som för övrigt även fotade bildena i Maud Onnermarks bok "Lättlagad julmat och julgodis"). Texterna i boken inspirerar och man kan känna genom sidorna att författarinnan verkligen brinner och älskar julen, känslor som även överförs till läsaren. Bland recepten finns små tips mixat med personliga bilder och texter om tidigare jular i den Wahlgrenska familjen.

Boken är uppdelad i olika kategorier som glöggmingel i advent, det stora julbaket och nyårsbrunchen, vilket gör det lätt att hitta det man söker efter. De 88 recepten i boken är enkla och juliga, men den innehåller också många nya inslag som skiljer sig lite från det traditionella vilket gör att det inte känns som man redan har sett allting tidigare i 10 andra julböcker.


Passar perfekt till: den som söker nya inslag bland julens läckerheter och vill ha en fin och härlig julbok att bläddra i.


av fem tomteluvorInga kommentarer: